Зеленчуков огретен с киноа
- Общо време 10мин.
- 5мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
120 г Киноа
180 мл Зеленчуков бульон
100 г Тиквички, на кубчета
2 с.л. Зехтин
1 бр. Стрък зелен лук, на ивици
100 г Моркови, на кубчета
0.5 бр. Червена чушка
30 г Фенел, на кубчета
10 г Масло
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
120г Киноа 180мл Зеленчуков бульон 100г Тиквички, на кубчета 2с.л. Зехтин 1бр. Стрък зелен лук, на ивици 100г Моркови, на кубчета 0.5бр. Червена чушка 30г Фенел, на кубчета 10г Масло Сол, пипер
Стъпка 2 /7
Накълцайте лука.
1бр. Стрък зелен лук, на ивици
Стъпка 3 /7
Излейте олиото в тигана.
2с.л. Зехтин
Стъпка 4 /7
Запържете лука, чушките, морковите и фенел.
1бр. Стрък зелен лук, на ивици 100г Моркови, на кубчета 0.5бр. Червена чушка 30г Фенел, на кубчета
Стъпка 5 /7
Добавете киноа, зеленчуков бульон и тиквички. Подправете със сол и пипер.
120г Киноа 180мл Зеленчуков бульон 100г Тиквички, на кубчета Сол, пипер
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Добавете маслото и го сервирайте горещо или охладено.
10г Масло