Киноа с миди
Tefal
Рецепта на Tefal

Киноа с миди

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 18мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    8мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 60 бр. Изплакнати живи миди

  • 3 бр. Скилидка чесън

  • 20 бр. Стрък магданоз

  • 60 г Масло

  • 360 г Киноа

  • 300 мл Вода

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 60бр. Изплакнати живи миди
  • 3бр. Скилидка чесън
  • 20бр. Стрък магданоз
  • 60г Масло
  • 360г Киноа
  • 300мл Вода
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /6

Нарежете чесъна и магданоза.

  • 3бр. Скилидка чесън
  • 20бр. Стрък магданоз

Стъпка 3 /6

Разтопете маслото и добавете чесъна и магданоза. Добавете мидите. Приготвяйте със прихлупен (а не затворен) капак, като бъркате от време на време.

  • 60бр. Изплакнати живи миди
  • 3бр. Скилидка чесън
  • 20бр. Стрък магданоз
  • 60г Масло

Стъпка 4 /6

Извадете мидите, като оставите сока в тигана. Добавете киноа, сол, пипер и вода.

  • 360г Киноа
  • 300мл Вода
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Отстранете черупките на мидите. Добавете ги към киноата и се наслаждавайте.