Круши с пълнеж от фурми
- Общо време 28мин.
- 20мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 бр. Леко твърди круши, обелени, издълбани
12 бр. Фурми без костилки
6 бр. Резен джинджифилов сладкиш
250 мл Вода
150 г Захар
1 с.л. Вода от портокалов цвят
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
6бр. Леко твърди круши, обелени, издълбани 12бр. Фурми без костилки 6бр. Резен джинджифилов сладкиш 250мл Вода 150г Захар 1с.л. Вода от портокалов цвят
Стъпка 2 /6
Нарежете фурмите и джинджифиловия сладкиш. Смесете, за да оформите паста и напълнете крушите с нея.
6бр. Леко твърди круши, обелени, издълбани 12бр. Фурми без костилки 6бр. Резен джинджифилов сладкиш
Стъпка 3 /6
Изсипете в тигана водата, захар и вода от портокалов цвят. Загрейте, за да разтопите захарта.
250мл Вода 150г Захар 1с.л. Вода от портокалов цвят
Стъпка 4 /6
Поставете внимателно крушите вътре, изправени.
6бр. Леко твърди круши, обелени, издълбани
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Изсипете крушите и сиропа в гърне. Оставете ги да изстинат. Наслаждавайте се.
6бр. Леко твърди круши, обелени, издълбани