Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Лазаня Болонезе

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 5мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    35мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1 Лук

  • 1 клонки Целина

  • 1 Морков

  • 2 с.л. Зехтин

  • 600 г Мляно говеждо месо

  • 1 скилидка Чесън

  • 1 клонки Прясна мащерка

  • 600 г Доматена паста или доматено пюре

  • 1 ч.л. Настъргано индийско орехче

  • 40 г Масло

  • 40 г Брашно за сладкиши

  • 50 cl Пълномаслено мляко

  • Сол, черен пипер

  • 10 г Масло

  • 8 листо Прясна паста за лазаня

  • 200 мл Обезмаслена/полуобезмаслена сметана

  • 125 г Настърган пармезан

Приготвяне

Стъпка 1 /9

Направете болонезето. Нарежете лука на филийки. Измийте и нарежете на ситни кубчета стъблото на целината. Обелете и нарежете моркова на малки кубчета.

  • 1 Лук
  • 1клонки Целина
  • 1 Морков

Стъпка 2 /9

Загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука, без да покафенява. Добавете нарязаните на кубчета целина и моркови и гответе до златисто. Добавете месото, счукания чесън, мащерката и сол и черен пипер. Оставете да се запържи за няколко минути.

  • 2с.л. Зехтин
  • 600г Мляно говеждо месо
  • 1скилидка Чесън
  • 1клонки Прясна мащерка

Стъпка 3 /9

Налейте 100 мл вода и с помощта на шпатула остържете дъното на тигана, за да се освободят соковете от готвенето.

Стъпка 4 /9

Добавете пасираните домати и индийското орехче, разбъркайте и оставете да къкри за около 10 минути. Оставете настрана.

  • 600г Доматена паста или доматено пюре
  • 1ч.л. Настъргано индийско орехче

Стъпка 5 /9

Направете соса бешамел: разтопете маслото в тенджера. Когато се разтопи, добавете брашното и разбийте до гладка смес. Добавя се млякото наведнъж и се разбива енергично, за да се избегнат бучки. Подправете със сол и черен пипер. Оставете да заври, след което гответе на среден огън за около 3 минути, като разбивате, за да се сгъсти бешамелът. Когато сосът стане гладък и кремообразен, отстранете от котлона и оставете настрана.

  • 40г Масло
  • 40г Брашно за сладкиши
  • 50cl Пълномаслено мляко
  • Сол, черен пипер

Стъпка 6 /9

Намажете с масло съд за печене с размери 30 x 20 см. Изсипете 1/3 от бешамела на дъното на съда и го разнесете. Поставете 2 листа лазаня един до друг върху соса бешамел. Полейте с лъжица 1/3 от соса Болонезе и разнесете. Добавете 1/3 от крем фреша. Повторете този процес три пъти, като завършите със слой сос бешамел. Поръсете с пармезан.

  • 10г Масло
  • 8листо Прясна паста за лазаня
  • 200мл Обезмаслена/полуобезмаслена сметана
  • 125г Настърган пармезан

Стъпка 7 /9

Поставете съда за печене върху решетката за печене и го поставете във фурната в най-ниската позиция.

Стъпка 8 /9

Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за готвене 35 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 9 /9

Сервирайте със зелена салата.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
1ч. 20мин.

Лазаня Болонезе

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Лазаня Болонезе