Ливанска салата с булгур
- Общо време 17мин.
- 10мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
300 г Булгур
150 г Варена леща от консерва, изплакната
600 мл Вода или бульон, с подправки
2 ч.л. Млян кимион
2 с.л. Зехтин
4 с.л. Прясно нарязан магданоз
4 с.л. Прясна мента, нарязана
2 Лимон
6 бр. Листа маруля, измити и нарязани
12 бр. Репички, измити и нарязани на ситно
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките
300г Булгур 150г Варена леща от консерва, изплакната 600мл Вода или бульон, с подправки 2ч.л. Млян кимион 2с.л. Зехтин 4с.л. Прясно нарязан магданоз 4с.л. Прясна мента, нарязана 2 Лимон 6бр. Листа маруля, измити и нарязани 12бр. Репички, измити и нарязани на ситно
Стъпка 2 /4
Сложете булгура, лещата, бульона, олиото, кимиона, солта и пипера в купата.
300г Булгур 150г Варена леща от консерва, изплакната 600мл Вода или бульон, с подправки 2ч.л. Млян кимион 2с.л. Зехтин
Стъпка 3 /4
Време за приготвяне: 7 мин.
Стъпка 4 /4
Оставете да се охлади и след това добавете останалите съставки. Разбъркайте.
4с.л. Прясно нарязан магданоз 4с.л. Прясна мента, нарязана 2 Лимон 6бр. Листа маруля, измити и нарязани 12бр. Репички, измити и нарязани на ситно