Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Миди със сметана

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 25мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 500 г Миди

  • 1 бр. Шалот

  • 100 мл Сметана

  • 100 мл Винен оцет

  • 1 бр. Лимон

  • Масло

  • 1 с.л. Магданоз нарязан

  • Пипер

  • Сол

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Накиснете мидите във вода за 2 часа. Сменете водата 2 или 3 пъти.

Стъпка 2 /8

Изплакнете и отцедете мидите. Гответе ги на силен огън във вашата касерола Tefal, докато се отворят. Оставете ги в гевгир да се отцедят, но запазете водата за готвене.

Стъпка 3 /8

Изчакайте температурният индикатор Thermo-Signal да стане равномерно червен и разтопете бучка масло и запържете нарязания шалот. Деглазирайте с винения оцет, докато почти напълно се изпари.

Стъпка 4 /8

Да деглазирате означава да налеете малко вода или друга течност на горещото дъно на тигана, където току-що сте приготвили продукт. Това е начин да превърнете соковете за готвене в ароматен сос.

Стъпка 5 /8

Изсипете прецедената течност от готвенето на мидите. Веднага след като заври, изключете котлона и добавете сметаната. Сгъстява се за няколко минути и се филтрира.

Стъпка 6 /8

Изсипете го за втори път в тенджерата, добавете малко сол и черен пипер и супена лъжица нарязан магданоз. Оставете го да къкри на слаб огън.

Стъпка 7 /8

Поставете миди в чинията за сервиране. Изсипете соса върху тях и разбъркайте добре. Нарежете малко магданоз отгоре.

Стъпка 8 /8

Бон апети!