Миди със сметана
- Общо време 25мин.
- 10мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
500 г Миди
1 бр. Шалот
100 мл Сметана
100 мл Винен оцет
1 бр. Лимон
Масло
1 с.л. Магданоз нарязан
Пипер
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Накиснете мидите във вода за 2 часа. Сменете водата 2 или 3 пъти.
Стъпка 2 /8
Изплакнете и отцедете мидите. Гответе ги на силен огън във вашата касерола Tefal, докато се отворят. Оставете ги в гевгир да се отцедят, но запазете водата за готвене.
Стъпка 3 /8
Изчакайте температурният индикатор Thermo-Signal да стане равномерно червен и разтопете бучка масло и запържете нарязания шалот. Деглазирайте с винения оцет, докато почти напълно се изпари.
Стъпка 4 /8
Да деглазирате означава да налеете малко вода или друга течност на горещото дъно на тигана, където току-що сте приготвили продукт. Това е начин да превърнете соковете за готвене в ароматен сос.
Стъпка 5 /8
Изсипете прецедената течност от готвенето на мидите. Веднага след като заври, изключете котлона и добавете сметаната. Сгъстява се за няколко минути и се филтрира.
Стъпка 6 /8
Изсипете го за втори път в тенджерата, добавете малко сол и черен пипер и супена лъжица нарязан магданоз. Оставете го да къкри на слаб огън.
Стъпка 7 /8
Поставете миди в чинията за сервиране. Изсипете соса върху тях и разбъркайте добре. Нарежете малко магданоз отгоре.
Стъпка 8 /8
Бон апети!