Мийтлоуф
- Общо време 7ч. 20мин.
- 20мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 6ч.
Охлаждане
Съставки
8 порции
10 г Масло
1 Лук
1 с.л. Неутрално масло
800 г Първокласно говеждо месо от ребра, смляно
100 г Галета
1 Яйце
20 cl Мляко
2 с.л. Сос Уорчестър
2 с.л. Италиански подправки
1 с.л. Кетчуп
3 с.л. Нарязан магданоз
120 г Кетчуп
20 г Горчица
1 ч.л. Кафява захар (4 г)
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Покрийте форма за кекс с размери 25 на 15 см с хартия за печене. Намажете хартията за печене с масло.
Стъпка 2 /8
Обелете и нарежете на ситно лука. Загрейте олиото в тиган, добавете нарязания лук и гответе на слаб огън, докато стане прозрачен. Оставете да изстине.
Стъпка 3 /8
Смесете каймата, галетата, охладения лук, яйцето и млякото в купа. Овкусете със сол и черен пипер, след което добавете соса Уорчестър, италианските подправки, кетчупа и магданоза. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Изсипете сместа във формата за кекс.
Стъпка 4 /8
В купа смесете кетчупа, горчицата и кафявата захар. Намажете тортата с тази смес.
Стъпка 5 /8
Загрейте фурната до 180°C. Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за готвене 5 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /8
След като фурната загрее, поставете формата за кекс върху тавата за печене. Поставете решетката за печене в средната позиция във фурната.
Стъпка 7 /8
Включете уреда. Изберете настройката Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за готвене 1 час. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 8 /8
Оставете да се охлади, след което оставете мийтлоуфа настрана в хладилника за поне 6 часа. Извадете го от хладилника около 20 минути преди сервиране. Извадете го от формата, нарежете го и го поднесете със зелена салата и зелева салата.