Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Милионерски сладкиш

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 4ч. 25мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Охлаждане
    3ч. 45мин.

Съставки

8 порции

  • 150 г Омекотено масло

  • 40 г Кафява захар

  • 190 г Обикновено бяло брашно

  • 1 щипка Сол

  • 0.5 ч.л. Екстракт от ванилия

  • 130 г Леко подсолено масло

  • 100 г Кафява захар

  • 400 г Подсладено кондензирано мляко

  • 2 с.л. Акациев мед

  • 0.5 ч.л. Екстракт от ванилия

  • 85 г Сметана със съдържание на 30% млечни мазнини

  • 150 г Черен шоколад за готвене

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе тестото за сладкиша: Застелете форма за сладкиши с размери 25 на 20 см с хартия за печене.

Стъпка 2 /8

В купата на кухненски робот или с помощта на електрически миксер разбийте омекналото масло, кафявата захар, брашното, солта и екстракта от ванилия, докато сместа стане „пясъчна“. Продължете да разбивате, докато сместа се сгъсти и стане гладка. Притиснете тестото към дъното на формата, за да се получи плоска и равна повърхност.

  • 150г Омекотено масло
  • 40г Кафява захар
  • 190г Обикновено бяло брашно
  • 1 Сол
  • 0.5ч.л. Екстракт от ванилия

Стъпка 3 /8

Поставете формата върху решетката за печене. Поставете решетката за печене в средната позиция на фурната.

Стъпка 4 /8

Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за готвене 25 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 5 /8

След като извадите от фурната, поставете сладкиша върху решетка и го оставете да се охлади във формата.

Стъпка 6 /8

Пригответе тофито: в тенджера сложете нарязаното на кубчета полусолено масло, кафявата захар, подсладеното кондензирано мляко и меда. Загрява се на слаб огън за 15 до 20 минути, като се разбърква непрекъснато с дървена лъжица, за да не залепне тофито за дъното на тенджерата. Сместа трябва да придобие приятен карамелен цвят и да стане леко гъста. Отстранете от огъня и добавете екстракта от ванилия. Изсипете тофито във формата върху сладкиша. Оставете да се охлади, след което поставете в хладилника за 45 минути.

  • 130г Леко подсолено масло
  • 100г Кафява захар
  • 400г Подсладено кондензирано мляко
  • 2с.л. Акациев мед
  • 0.5ч.л. Екстракт от ванилия

Стъпка 7 /8

Пригответе шоколадовия ганаш: в тенджера сложете сметаната и начупения шоколад. Загрейте на слаб огън, като разбърквате, за да получите гладък ганаш.

  • 85г Сметана със съдържание на 30% млечни мазнини
  • 150г Черен шоколад за готвене

Стъпка 8 /8

Изсипете ганаша във формата върху охладеното тофи и поставете в хладилника за 1-2 часа, преди да нарежете сладкиша на 16 малки квадратчета.