Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Морковена торта

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 55мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

12 порции

  • 2 Яйца

  • 90 г Кафява захар

  • 90 г Растително масло

  • 2 с.л. Обезмаслена/полуобезмаслена сметана

  • 0.5 ч.л. Смляна канела

  • 0.5 ч.л. Смес от подправки за меден сладкиш

  • 0.5 ч.л. Смлян джинджифил

  • 0.5 с.л. Сол „цвете на солта“

  • 100 г Брашно Т55

  • 25 г Царевично брашно

  • 1 с.л. Бакпулвер

  • 160 г Настърган морков

  • 40 г Счукани орехи

  • 0.5 Портокал (кора)

  • 100 г Крема сирене тип Philadelphia®

  • 25 г Пудра захар

  • 0.5 с.л. Течен екстракт от ванилия

  • 2 с.л. Орехови ядки

Приготвяне

Стъпка 1 /8

В подходящ съд разбийте яйцата и захарта до получаване на пяна. Добавете олиото, а след това сметаната и подправките. Добавете брашното, царевичното брашно и бакпулвера.

  • 2 Яйца
  • 90г Кафява захар
  • 90г Растително масло
  • 2с.л. Обезмаслена/полуобезмаслена сметана
  • 0.5ч.л. Смляна канела
  • 0.5ч.л. Смес от подправки за меден сладкиш
  • 0.5ч.л. Смлян джинджифил
  • 0.5с.л. Сол „цвете на солта“
  • 100г Брашно Т55
  • 25г Царевично брашно
  • 1с.л. Бакпулвер

Стъпка 2 /8

Когато тестото стане гладко, завършете с настърганите моркови, нарязаните орехи и портокаловата кора.

  • 160г Настърган морков
  • 40г Счукани орехи
  • 0.5 Портокал (кора)

Стъпка 3 /8

Използвайте форма за тарт, подходяща за размера на вашия уред. Изрежете кръг от хартия с размерите на дъното на намазаната с масло форма. Поставете го във формата, след което изсипете тестото за морковената торта.

Стъпка 4 /8

Поставете формата върху чиния. Поставете чинията в средната позиция на уреда.

Стъпка 5 /8

Включете уреда. Стартирайте програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 170°C и задайте време за готвене 30 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 6 /8

Оставете да се охлади върху решетка.

Стъпка 7 /8

Междувременно пригответе глазурата. Смесете в купа прясното сирене (фромаж фре), пудрата захар и екстракта от ванилия. Разбивайте в продължение на 2-3 минути до получаване на кремообразна смес. Оставете настрана, за да се охлади.

  • 100г Крема сирене тип Philadelphia®
  • 25г Пудра захар
  • 0.5с.л. Течен екстракт от ванилия

Стъпка 8 /8

След като тортата се охлади, намажете я с глазурата. Поръсете с останалите ядки.

  • 2с.л. Орехови ядки

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
55мин.

Морковена торта

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Морковена торта