Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Мусака

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 10мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    45мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 400 г Кайма смес – 60% свинско и 40% телешко

  • 600 г Картофи

  • 1 бр. Глава лук

  • 1 бр. Голям морков

  • 2 бр. Скилидки чесън

  • 2 с.л. Доматено пюре

  • 50 г Масло

  • 2 с.л. Брашно

  • 300 мл Прясно мляко

  • 100 г Кисело мляко

  • 1 бр. Яйце

  • 2 с.л. Чубрица

  • 2 ч.л. Сладък червен пипер

  • Сол/черен пипер на вкус

  • Наситнен магданоз за гарниране

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Наситнете лука, моркова и чесъна и задушето леко в малко мазнина. След като зеленчуците омекнат, добавете доматеното пюре.

Стъпка 2 /6

Към готовата база добавете каймата и разбъркайте много добре до получаване на ситни трохи (съвет: добре е да разбърквате на слаб огън, за да не изсушите каймата).

Стъпка 3 /6

Финално добавeте наситнените на малки кубчета картофи и объркайте добре сместа. Прибавете всички подправки, след което преместете готовата смес в тавата на Tefal OptiGrill+ Snacking&Baking.

Стъпка 4 /6

Включете уреда на ръжен режим и изберете ниво 2 за бавно готвене. Когато OptiGrill+ е готов, поставете приставката Snacking&Backing в грила. Печете около 30-35 минути или докато картофите станат златисти.

Стъпка 5 /6

В отделна касерола разтопете маслото, след което добавете брашното и бъркайте постоянно докато се запече. Добавете прясното млякото, киселото мляко и яйцето. Излейте заливката върху плънката. Печете около 10-15 мин до порозовяване.

Стъпка 6 /6

Готовата мусака гарнирате с наситнен магданоз по вкус и сервирате.