Оризова юфка със скариди
- Общо време 16мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
600 г Фиде от оризови спагети
35 бр. Замразени обелени скариди
3 бр. Морков, настърган
300 г Нарязана палмова сърцевина (консерва)
6 с.л. Сладък соев сос
3 с.л. Рибен сос Нуок мам
3 бр. Лист маруля, на тънки ивици
3 с.л. Фъстъци, натрошени
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките
Стъпка 2 /6
Залейте в купа юфката с гореща вода. Излейте олиото в тенджерата.
Стъпка 3 /6
Сварете скаридите за 1 минута. Добавете сосовете, морковите, марулята и фъстъците. Гответе 3 минути.
Стъпка 4 /6
Добавете 10 мл вода.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане: 1 минута
Стъпка 6 /6
Добавете изцедената юфка. Поддържайте ястието топло за 5 минути.