Оризова юфка със скариди
Tefal
Рецепта на Tefal

Оризова юфка със скариди

ratings.0

-/5

  • Общо време 16мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    1мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 600 г Фиде от оризови спагети

  • 35 бр. Замразени обелени скариди

  • 3 бр. Морков, настърган

  • 300 г Нарязана палмова сърцевина (консерва)

  • 6 с.л. Сладък соев сос

  • 3 с.л. Рибен сос Нуок мам

  • 3 бр. Лист маруля, на тънки ивици

  • 3 с.л. Фъстъци, натрошени

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките

Стъпка 2 /6

Залейте в купа юфката с гореща вода. Излейте олиото в тенджерата.

Стъпка 3 /6

Сварете скаридите за 1 минута. Добавете сосовете, морковите, марулята и фъстъците. Гответе 3 минути.

Стъпка 4 /6

Добавете 10 мл вода.

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане: 1 минута

Стъпка 6 /6

Добавете изцедената юфка. Поддържайте ястието топло за 5 минути.