Осо буко с грозде
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 бр. Свински джолан
3 с.л. Обикновено брашно
3 с.л. Растително масло
600 г Домати, нарязани на 4
150 г Лук, нарязан
3 бр. Стрък целина, ситно нарязан
100 мл Пилешки бульон
300 г Зърна едро бяло грозде
3 бр. Кубче захар
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
6бр. Свински джолан 3с.л. Обикновено брашно 3с.л. Растително масло 600г Домати, нарязани на 4 150г Лук, нарязан 3бр. Стрък целина, ситно нарязан 100мл Пилешки бульон 300г Зърна едро бяло грозде 3бр. Кубче захар Сол и пипер
Стъпка 2 /8
Нарежете главите лук.
150г Лук, нарязан
Стъпка 3 /8
Нарежете стръка целина.
3бр. Стрък целина, ситно нарязан
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в тенджерата. Поръсете джоланите с брашно.
Стъпка 5 /8
Запържете джоланите по за 3 минути от всяка страна. Извадете ги от купата за готвене. Заменете ги с лука и целината. Разбъркайте и излейте вътре бульона.
6бр. Свински джолан 150г Лук, нарязан 3бр. Стрък целина, ситно нарязан 100мл Пилешки бульон
Стъпка 6 /8
Добавете другите съставки.
3с.л. Обикновено брашно 3с.л. Растително масло 600г Домати, нарязани на 4 300г Зърна едро бяло грозде 3бр. Кубче захар Сол и пипер
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Сервирайте със спагети или пене ригате и прясно настърган пармезан.