Осо буко с грозде
Tefal
Рецепта на Tefal

Осо буко с грозде

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 30мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 6 бр. Свински джолан

  • 3 с.л. Обикновено брашно

  • 3 с.л. Растително масло

  • 600 г Домати, нарязани на 4

  • 150 г Лук, нарязан

  • 3 бр. Стрък целина, ситно нарязан

  • 100 мл Пилешки бульон

  • 300 г Зърна едро бяло грозде

  • 3 бр. Кубче захар

  • Сол и пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

  • 6бр. Свински джолан
  • 3с.л. Обикновено брашно
  • 3с.л. Растително масло
  • 600г Домати, нарязани на 4
  • 150г Лук, нарязан
  • 3бр. Стрък целина, ситно нарязан
  • 100мл Пилешки бульон
  • 300г Зърна едро бяло грозде
  • 3бр. Кубче захар
  • Сол и пипер

Стъпка 2 /8

Нарежете главите лук.

  • 150г Лук, нарязан

Стъпка 3 /8

Нарежете стръка целина.

  • 3бр. Стрък целина, ситно нарязан

Стъпка 4 /8

Излейте олиото в тенджерата. Поръсете джоланите с брашно.

Стъпка 5 /8

Запържете джоланите по за 3 минути от всяка страна. Извадете ги от купата за готвене. Заменете ги с лука и целината. Разбъркайте и излейте вътре бульона.

  • 6бр. Свински джолан
  • 150г Лук, нарязан
  • 3бр. Стрък целина, ситно нарязан
  • 100мл Пилешки бульон

Стъпка 6 /8

Добавете другите съставки.

  • 3с.л. Обикновено брашно
  • 3с.л. Растително масло
  • 600г Домати, нарязани на 4
  • 300г Зърна едро бяло грозде
  • 3бр. Кубче захар
  • Сол и пипер

Стъпка 7 /8

Приготвяне под налягане.

Стъпка 8 /8

Сервирайте със спагети или пене ригате и прясно настърган пармезан.