Палачинки със зеленчуци и сирене фета
- Общо време 28мин.
- 15мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
125 г Брашно
1 ч.л. Бакпулвер
Сол и пипер
5 Яйца
7.5 cl Газирана вода
12.5 cl Мляко
1 с.л. Зехтин
90 г зелен лук (около 1 връзка)
75 г Сирене фета
200 г Червени чушки (около 1 бр.)
200 г Моркови (около 2 бр,)
200 г Заквасена сметана или прясна сметана с висока масленост
1 Накълцан магданоз
2 с.л. Ситно накълцан див лук
Аксесоари
Тава за печене Тава за печене XL
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Изсипете брашното и маята в купа, добавете солта, след това яйцата, газираната вода, прясното мляко и зехтина. Разбийте докато се получи гладко тесто. Добавете зеления лук и разбъркайте.
Стъпка 2 /5
Поставете хартия за печене на дъното на аксесоара тава за печене и изсипете вътре половината тесто. Поръсете с половината натрошено сирене фета.
Стъпка 3 /5
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете аксесоара тава за печене. Нагласете страничния термостат на позиция 3. След като загрее, поставете чушките и морковите върху грил плочата. След 3 минути внимателно отстранете първата палачинка с хартията за печене. Поставете нов лист хартия за печене в тавата, изсипете останалото тесто, поръсете с останалото сирене и гответе 10 минути, като разбърквате зеленчуците от време на време.
Стъпка 4 /5
След като се изпече, извадете втората палачинка от аксесоара тава за печене с помощта на хартията за печене. Поставете двете палачинки една до друга върху работната повърхност, така че да се припокриват леко по дългата си страна. Покрийте с три четвърти от зеленчуците на ленти и навийте на руло.
Стъпка 5 /5
Поставете рулото в чиния, полейте отгоре с малко сметанов сос с билки и поръсете с останалите зеленчуци. Непосредствено преди сервиране, нарежете на рулото на филии и сервирайте с останалия сметанов сос с ароматни подправки.