Пандишпан Виктория
- Общо време 1ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
10 г Разтопено масло
225 г Леко осолено меко масло
225 г Пудра захар
4 Яйца
225 г Обикновено бяло брашно
1 саше Бакпулвер (11 г)
2 щипки Сол
1 с.л. Пълномаслено мляко
6 с.л. Малиново сладко
1 с.л. Захар за глазура
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Намажете с масло форма за торта с диаметър 20 см и височина 6 см и я поставете в хладилника.
Стъпка 2 /8
В купата на кухненски робот, снабден с приставка за разбиване, или с помощта на електрически миксер смесете мекото полусолено масло и захарта до кремообразна смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате добре.
Стъпка 3 /8
Добавете брашното, бакпулвера, солта и млякото и разбъркайте малко, само докато брашното се смеси с останалите съставки.
Стъпка 4 /8
Изсипете тестото в намазаната с масло форма и загладете повърхността. Поставете формата върху решетката за печене. Поставете решетката за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 5 /8
Включете уреда. Изберете настройката Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 170°C и задайте време за печене 1 час. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /8
Краищата на тортата трябва да се отделят леко от стените на формата. За да проверите степента на изпичане, забийте острие на нож в центъра на тортата. То трябва да излезе сухо. Оставете да се охлади за 10 минути, след което извадете от формата и поставете върху решетка.
Стъпка 7 /8
Когато тортата е напълно изстинала, разрежете я наполовина, за да се получат 2 диска. Намажете едната половина със сладко от малини, а с другата направете сандвич.
Стъпка 8 /8
Поръсете повърхността с пудра захар и украсете с червените плодове.