Паниран карфиол с къри
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
750 г Карфиол
5 Яйца
Сол, черен пипер
90 г Брашно
150 г Галета
3 ч.л. Къри на прах
7 cl Зехтин
Аксесоари
2 бр решетки Тавичка за оттичане
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете карфиола на средно големи розички, измийте ги и ги подсушете добре върху чиста кърпа.
Стъпка 2 /4
Пригответе съставките за покритието от галета: разбийте яйцето с щипка сол и черен пипер в купа. Изсипете брашното в друга купа, а в трета купа смесете галетата и кърито на прах.
Стъпка 3 /4
Потопете карфиола в различните купи в следния ред: яйца, след това брашно, после отново яйца и накрая галета. Изтръскайте излишното количество от карфиола преди всяка купа, за да избегнете капки.
Стъпка 4 /4
Поставете грил плочата в купата, след което наредете върху нея половината от панираните розички карфиол. Поръсете с олио и задайте режим NUGGETS (Хапки) за 10 минути, след което повторете за втората порция. Ако разполагате с Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, поставете панирания карфиол върху двата грила. Поставете гриловете върху горния и средния рафт на вашия Easy Fry Oven & Grill, а тавичката за отцеждане - в долната част. Затворете вратата и настройте да готвите в режим FRIES (Пържени картофи) за 20 минути. След 10 минути разменете гриловете.