Паста с кресон и зелени маслини
- Общо време 27мин.
- 20мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
210 г Пълнозърнести макарони
200 г Кресон, измит 2 или 3 пъти, нарязан много на едро
1 Лук, обелен и тънко нарязан
300 г Репи, обелени и ситно нарязани на кубчета (по желание)
70 г Зелени маслини без костилки
2 с.л. Зехтин
730 мл Зеленчуков бульон (или вода с подправки)
Сол, пипер
4 с.л. Настърган пармезан за гарнитура (по желание)
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
210г Пълнозърнести макарони 200г Кресон, измит 2 или 3 пъти, нарязан много на едро 1 Лук, обелен и тънко нарязан 300г Репи, обелени и ситно нарязани на кубчета (по желание) 70г Зелени маслини без костилки 2с.л. Зехтин 730мл Зеленчуков бульон (или вода с подправки) Сол, пипер 4с.л. Настърган пармезан за гарнитура (по желание)
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в тигана.
2с.л. Зехтин
Стъпка 3 /6
Запържете лука. Добавете зеленчуците. Разбъркайте добре.
200г Кресон, измит 2 или 3 пъти, нарязан много на едро 1 Лук, обелен и тънко нарязан 300г Репи, обелени и ситно нарязани на кубчета (по желание) 70г Зелени маслини без костилки
Стъпка 4 /6
Добавете другите съставки. Подправете със сол и пипер, ако е необходимо. Разбъркайте.
730мл Зеленчуков бульон (или вода с подправки) Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Гарнирайте с пармезан (или друго настъргано сирене). Сервирайте.
4с.л. Настърган пармезан за гарнитура (по желание)