Патешки гърди и печени морковени пръчици
- Общо време 1ч. 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 1ч. 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
2 порции
500 г Моркови
2 с.л. Масло от гроздови семки
1 с.л. Кленов сироп
1 ч.л. Мащерка
Сол, черен пипер
2 Патешки гърди
1 ч.л. Сушен магданоз
Аксесоари
Грил решетка Разделител
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Обелете морковите. Нарежете ги на четвъртинки по дължина и след това на пръчици с дължина 5 см. Поставете ги в купа и ги смесете с олиото, кленовия сироп, мащерката, солта и пипера.
Стъпка 2 /4
Нарежете кожата на гърдите на ромбчета, без да стигате до месото. Овкусете със сол, черен пипер и магданоз. В нагорещен тиган запържете гърдите за по 1 минута от всяка страна, след което изхвърлете излишната мазнина.
Стъпка 3 /4
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Щракнете върху бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим FRIES (Пържени картофи) за P1. За P2 изберете режим MEAT (Месо). Първо добавете морковените пръчици. Когато таймерът прозвучи, разбъркайте пръчиците и поставете едно патешко филе от другата страна на разделителя. Възобновете готвенето. След 7 минути обърнете гърдите, след което продължете готвенето.
Стъпка 4 /4
След като програмата приключи, повторете процеса с втората партида.