Патешки гърди със сливи
- Общо време 19мин.
- 15мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 бр. Патешко филе с кожа
150 г Замразени сливи, разполовени
2 с.л. Сладък лук, ситно нарязан
2 ч.л. Течен мед
2 ч.л. Традиционна горчица
2 с.л. Кедрови ядки, печени
40 мл Ликьор мирабела
200 мл Пилешки бульон
30 г Леко солено масло, на кубчета
600 г Броколи романеско, на цветчета
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 3 /7
Сложете подправените съцветия романеско в кошничката за готвене на пара. Сложете патешките гърди с кожата надолу в съда.
Стъпка 4 /7
Запържете патешкото само от страната с кожата, извадете месото. Излейте мазнината от съда. Деглазирайте соковете с ликьора.
Стъпка 5 /7
Добавете другите съставки, сложете подправки. Разбъркайте. Сложете патешките гърди в соса. Сложете отгоре кошничката за готвене на пара.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 4 мин.
Стъпка 7 /7
Извадете броколите и патешкото. Добавете маслото. Разбъркайте и сервирайте.