Печени наденички в тесто
- Общо време 1ч. 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 Големи яйца
180 г Обикновено бяло брашно
1 ч.л. Сол
1 щипка Черен пипер
35 cl Мляко
30 г Разтопено масло
1 с.л. Масло
450 г Колбаси
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе тестото: разбийте яйцата в купа. В голяма купа смесете брашното със солта и щипка черен пипер. Направете кладенче в средата на брашното. Изсипете разбитите яйца, млякото и разтопеното масло в кладенчето, разбъркайте и разбийте, докато тестото стане гладко. Покрийте с кърпа и оставете да престои 30 минути на стайна температура.
Стъпка 2 /5
Загрейте фурната. Включете уреда. Изберете настройката BAKE (печене) на 200°C и задайте време за печене 5 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 3 /5
С помощта на четка за сладкиши намажете обилно с масло 24-сантиметров съд за печене. Поставете наденичките в съда за печене и внимателно изсипете тестото върху наденичките. Поставете съда за печене върху решетката за печене. Поставете решетката за печене на средната позиция на фурната.
Стъпка 4 /5
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за готвене 45 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 5 /5
След като ги извадите от фурната, оставете да престоят за 10 минути, преди да ги сервирате. Сервирайте ги горещи със зелева салата или зелена салата.