Пикантен карфиол
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Цветове от карфиол
1 Фино нарязан червен лук
1 с.л. Къри на прах
1 ч.л. Семена от кимион
2 с.л. Нарязан пресен магданоз
Сол
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /9
Нарежете магданоза.
Стъпка 3 /9
Поставете карфиола в кошницата за готвене на пара.
Стъпка 4 /9
Налейте 250 мл вода в купата. Поставете кошницата за готвене на пара в купата.
Стъпка 5 /9
Включете програма „Готвене на пара“ - ниво Boost.
Стъпка 6 /9
Извадете кошницата. Измийте и подсушете купата.
Стъпка 7 /9
Добавете олиото, лука, кърито и кимиона. Добавете сол и запържете за 5 минути, като бъркате през цялото време.
Стъпка 8 /9
Добавете цветовете на карфиола. Разбъркайте и запържете за 5 минути.
Стъпка 9 /9
Добавете магданоза и сервирайте горещо или топло.