Пиле по баски
- Общо време 28мин.
- 15мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 бр. Пилешко бутче (бутче и кълка)
2 с.л. Зехтин
500 г Червени, зелени, жълти чушки, нарязани
200 г Доматено пюре
100 мл Бяло вино
50 мл Вода
0.5 бр. Глава лук, нарязана на ситно
2 бр. Скилидка чесън, нарязана
2 с.л. Брашно
Сол, пипер, чили
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Накълцайте чушките: червени, зелени и жълти.
Стъпка 3 /8
Накълцайте лука.
Стъпка 4 /8
Разрежете бутчетата близо до ставата. Оваляйте леко бутчета в брашно. Излейте олиото в съда.
Стъпка 5 /8
Запържете пилешките бутчета. Извадете ги. Добавете лука и виното. Разбъркайте.
Стъпка 6 /8
Добавете останалите съставки. Върнете пилешките бутчета в съда.
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 13 минути
Стъпка 8 /8
Сервирайте.