Пиле по баски
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Домати
1 Жълта чушка
1 Зелена чушка
1 Червена чушка
1 Лук
4 Пилешки бутчета
2 с.л. Брашно
2 с.л. Зехтин
10 cl Червено (или бяло) вино
1 1 връзка свежи билки (букет гарни)
Сол, пипер
Аксесоари
дълбок тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Измийте и нарежете доматите на кубчета. Измийте чушките, отстранете семената и ги нарежете на лентички. Обелете и нарежете лука на тънко. Срежете пилешките бутчета в ставата и ги оваляйте в брашно.
Стъпка 2 /6
Загрейте тиган за пържене и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Изсипете мазнинато и запечете пилето до златисто. Отстранете от тигана.
Стъпка 3 /6
Деглазирайте тигана с червеното вино, като изстържете соковете, останали при готвене. Добавете всички зеленчуци и връзката свежи билки (букет гарни). Овкусете със сол и пипер.
Стъпка 4 /6
Покрийте и гответе в продължение на 10 минути, като разбърквате периодично.
Стъпка 5 /6
Добавете парчетата пиле. Покрийте и гответе в продължение на 30 минути и разбърквайте периодично.
Стъпка 6 /6
Сервирайте горещо.