Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пиле по баски

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 15мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 бр. Пилешки плешки

  • 200 г Домати от консерва

  • 200 г Пиперки

  • 1 бр. Лук

  • 0.3 с.л. Чеснова паста

  • 2 ч.л. Зехтин

  • Сол, пипер и пиперки Espelette

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Отделете горната плешка от долната част на бутчето. Направете дълбоки прорези върху горната част.

Стъпка 2 /7

Загрейте олиото в тенджерата под налягане. Запечете добре плешките и бутчето от всички страни.

Стъпка 3 /7

Махнете плешките.

Стъпка 4 /7

На тяхно място сложете зеленчуците, 200 мл вода и накълцаните домати и разбъркайте добре.

Стъпка 5 /7

Добавете останалите продукти. Подправете със сол, пипер и пиперка Espelette. Върнете обратно плешките. Разбъркайте. Затворете съда под налягане.

Стъпка 6 /7

Оставете така 10 минути, докато клапата започне да свири.

Стъпка 7 /7

За по-бърза и вероятно по-лесна рецепта разменете 4-те плешки с 8 бутчета. В такъв случай намалете времето за готвене на 7 минути.