Пиле по баски
- Общо време 15мин.
- 5мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 бр. Пилешки плешки
200 г Домати от консерва
200 г Пиперки
1 бр. Лук
0.3 с.л. Чеснова паста
2 ч.л. Зехтин
Сол, пипер и пиперки Espelette
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Отделете горната плешка от долната част на бутчето. Направете дълбоки прорези върху горната част.
Стъпка 2 /7
Загрейте олиото в тенджерата под налягане. Запечете добре плешките и бутчето от всички страни.
Стъпка 3 /7
Махнете плешките.
Стъпка 4 /7
На тяхно място сложете зеленчуците, 200 мл вода и накълцаните домати и разбъркайте добре.
Стъпка 5 /7
Добавете останалите продукти. Подправете със сол, пипер и пиперка Espelette. Върнете обратно плешките. Разбъркайте. Затворете съда под налягане.
Стъпка 6 /7
Оставете така 10 минути, докато клапата започне да свири.
Стъпка 7 /7
За по-бърза и вероятно по-лесна рецепта разменете 4-те плешки с 8 бутчета. В такъв случай намалете времето за готвене на 7 минути.