Chicken with creamy tomato sauce and grilled vegetables
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
600 г Пасата от пресни или консервирани домати
225 г червен лук
3 скилидка Чесън
12 cl бяло вино
1.5 с.л. Сушена мащерка
1.5 ч.л. червен пипер
Сол и пипер
15 cl пълномаслена сметана
600 г Тиквички
300 г Двуспорови печурки
2 с.л. Зехтин
Сол и пипер
850 г Пилешки филенца (4 бр.)
1 ч.л. Сол
1 ч.л. Сушена мащерка
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. Чесън на прах
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Изсипете пасираните домати в тавата за печене. Обелете и нарежете скилидките лук и чесън. Сложете ги в тавата заедно с бялото вино, мащерката, червения пипер, сол и черен пипер.
Стъпка 2 /5
Поставете пилешките филенца в чиния. Смесете солта, мащерката, червения пипер и чесъна на прах и натрийте пилешките филенца от двете страни с микса от подправки. Подредете филетата едно до друго в соса.
Стъпка 3 /5
Измийте тиквичките и гъбите. Нарежете тиквичките по дължина на шайби по около 1 см. Нарежете гъбите на дебели ленти. Сложете всичко в купа, добавете зехтина, сол и черен пипер и разбъркайте, докато зеленчуците се покрият добре със сместа.
Стъпка 4 /5
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. След като загрее, поставете зеленчуците върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на няколко партиди) и гриловайте по 5 минути от всяка страна.
Стъпка 5 /5
5 минути преди зеленчуците да станат готови, обърнете пилешките филенца, добавете сметаната и се разбъркайте. Гответе още 5 минути, след което сервирайте пилешките филета и соса с грилованите тиквички и гъби.