Пиле с лайм и кокос
- Общо време 28мин.
- 15мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 бр. Пилешко бутче (кълка и бутче)
2 бр. Патладжан, на кубчета
2 бр. Лайм (сок)
6 бр. Стрък зелен лук, нарязан
100 мл Кокосово мляко
2 с.л. Сусамово олио
2 с.л. Сос нуок мам
2 с.л. Пресен кориандър, нарязан
2 ч.л. Печено сусамово семе
10 г Царевично нишесте в малко вода
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Измийте и нарежете патладжаните на големи кубчета от 2 до 3 см.
Стъпка 3 /8
Измийте и нарежете на ситно пресния кориандър.
Стъпка 4 /8
Мариновайте пилешкото в сока от лайм и нуок мам. Добавете в съда сусамовото олио.
Стъпка 5 /8
Запържете лука. Извадете го. Запържете пилешкото (ако е необходимо на порции). Смесете сока от марината с царевичното нишесте.
Стъпка 6 /8
Сложете отново лука в съда. Добавете сока от марината, кокосовото мляко и патладжана.
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 13 минути
Стъпка 8 /8
Гарнирайте с кориандър и сусамово семе. Сервирайте.