Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пилешки пай

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 10мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    40мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

8 порции

  • 50 cl Мляко

  • 1 кубче Пилешки бульон

  • 800 г Пилешки филета (около 4)

  • 1 Лук

  • 3 клонки Целина

  • 2 Моркови

  • 250 г Гъби печурки

  • 60 г Масло

  • 100 г Замразен грах

  • 10 cl Бяло вино

  • 1 с.л. Прясна мащерка

  • 2 с.л. Магданоз

  • 2 с.л. Брашно за сладкиши

  • 2 Бутер тесто

  • 1 Жълтък

  • Сол, черен пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Изсипете млякото и пилешкия бульон в тенджера. Добавете пилешките филета и загрейте до кипене. Гответе в продължение на 12 минути.

  • 50cl Мляко
  • 1кубче Пилешки бульон
  • 800г Пилешки филета (около 4)

Стъпка 2 /8

Нарежете лука на ситно. Нарежете стъблата на целината на малки кубчета. Обелете морковите и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете гъбите на ивици с дебелина 1 см. В тенджера разтопете маслото. Добавете всички зеленчуци, включително граха, и гответе в продължение на 2 минути. Добавете виното и оставете да се изпари за 1 минута.

  • 1 Лук
  • 3клонки Целина
  • 2 Моркови
  • 250г Гъби печурки
  • 60г Масло
  • 100г Замразен грах
  • 10cl Бяло вино

Стъпка 3 /8

Извадете пилето от млякото и го нарежете на кубчета с помощта на решетъчна лъжица. Добавете кубчетата пилешко в тигана със зеленчуците.

  • 800г Пилешки филета (около 4)
  • 1 Лук
  • 3клонки Целина
  • 2 Моркови
  • 250г Гъби печурки
  • 100г Замразен грах

Стъпка 4 /8

Добавете брашното и разбъркайте отново. Добавете три четвърти от млякото и разбъркайте, за да се получи гладка, гъста смес. Подправете и добавете мащерката и нарязания магданоз.

  • 50cl Мляко
  • 1с.л. Прясна мащерка
  • 2с.л. Магданоз
  • 2с.л. Брашно за сладкиши

Стъпка 5 /8

Във форма за кекс с висока стена и диаметър 24 см разточете бутер тестото, като го оставите да се надигне по стените на формата. Изсипете сместа от пилешко/зеленчуци. Покрийте с второто бутер тесто. Слепете двата листа тесто, като леко притиснете краищата с върховете на пръстите си. Намажете повърхността на пая с жълтък.

  • 50cl Мляко
  • 1кубче Пилешки бульон
  • 800г Пилешки филета (около 4)
  • 1 Лук
  • 3клонки Целина
  • 2 Моркови
  • 250г Гъби печурки
  • 100г Замразен грах
  • 2 Бутер тесто
  • 1 Жълтък

Стъпка 6 /8

Поставете тарта върху тавата за печене. Поставете решетката за печене на най-ниската позиция във фурната.

Стъпка 7 /8

Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за печене 40 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 8 /8

Извадете от фурната и оставете да престои 5 минути. Сервирайте със зелена салата.