Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Плов с гриловано месо

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 3ч. 35мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    3ч.

Съвместими уреди (2)

Съставки

6 порции

  • 750 г Крехко телешко за гриловане

  • 300 г Лук

  • 600 г Моркови

  • 2 скилидка Чесън

  • 4 листо дафинов лист

  • 2 стръкче Мащерка

  • 3 с.л. Винен оцет

  • 4 с.л. растителна мазнина

  • 320 г Ориз басмати

  • Сол

  • 1.5 ч.л. Куркума на прах

  • 1 ч.л. Кимион

  • 2 ч.л. Смрадлика на прах

  • 1.5 ч.л. червен пипер

  • 1 щипка Чили на прах

  • 1.5 кубче Телешки бульон

  • 37 cl Топла вода

Аксесоари

  • Тава за печене XL
    Тава за печене XL
  • Тава за печене
    Тава за печене

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Нарежете говеждото на ленти с ширина 1 см. Обелете и нарежете лука и морковите на шайби с дебелина 0,5 см. Сложете всичко в чиния. Обелете и намачкайте скилидките чесън и ги добавете в чинията заедно с дафиновите листа, мащерката, оцета и 2/3 от растителната мазнина и разбъркайте добре. Оставете да се маринова за 3 часа в хладилник.

  • 750г Крехко телешко за гриловане
  • 300г Лук
  • 600г Моркови
  • 2скилидка Чесън
  • 4листо дафинов лист
  • 2стръкче Мащерка
  • 3с.л. Винен оцет
  • 4с.л. растителна мазнина

Стъпка 2 /6

Сварете ориза във вряща подсолена вода според указанията на пакетча (около 10 минути). Отцедете водата и го оставете да се охлади добре в хладилник.

  • 320г Ориз басмати
  • Сол

Стъпка 3 /6

Извадете месото, като отстраните от него всички парченца зеленчуци и го оставете настрана. Сложете зеленчуците, дафиновия лист и мащерката в тавата за печене с останалата растителна мазнина и сол. Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути.

  • Тава за печене XL

Стъпка 4 /6

Отворете грила в позиция за цяло ястие. Завъртете копчето отстрани на позиция 4.

Стъпка 5 /6

След като загрее, изсипете ориза в тавата за печене. Добавете куркумата, кимиона, смрадликата, червения пипер, лютия червен пипер и разтвореното в гореща вода кубче телешки бульон и разбъркайте.

  • 1.5ч.л. Куркума на прах
  • 1ч.л. Кимион
  • 2ч.л. Смрадлика на прах
  • 1.5ч.л. червен пипер
  • 1 Чили на прах
  • 1.5кубче Телешки бульон
  • 37cl Топла вода

Стъпка 6 /6

Поставете нарязаното на ленти говеждо върху грил плочата и гриловайте 5 минути, като го обърнете по средата на времето за готвене. Изсипете ориза със зеленчуците и подправките в голяма чиния и отгоре наредете лентите говеждо. Сервирайте веднага.