Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пъдпъдък с грозде и вино

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 16мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    6мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 2 бр. Пъдпъдъци, 160-170 г

  • 100 г Бяло или черно грозде, измито

  • 0.5 бр. Глава лук, ситно нарязан

  • 30 мл Пилешки бульон

  • 200 г Пащърнак, нарязан на шайби

  • 1 с.л. Зехтин

  • 70 мл Жълто вино

  • 100 г Нарязан бекон

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /7

Обелете и нарежете на ситно лука.

Стъпка 3 /7

Подправете пъдпъдъка. Излейте олиото в съда.

Стъпка 4 /7

Запържете за по 1 минута от всяка страна. Извадете пъдпъдъка от съда. Сложете бекона и лука в съда. След 2 минути излейте мазнината.

Стъпка 5 /7

Деглазирайте полепналата храна от съда с виното. Добавете бульона, пащърнака, гроздето и пъдпъдъка. Подправете със сол и пипер.

Стъпка 6 /7

Време за приготвяне: 6 мин.

Стъпка 7 /7

Редуцирайте соса, за да оплътните вкуса му. Сервирайте.