Пъдпъдък с грозде и вино
- Общо време 16мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 бр. Пъдпъдъци, 160-170 г
100 г Бяло или черно грозде, измито
0.5 бр. Глава лук, ситно нарязан
30 мл Пилешки бульон
200 г Пащърнак, нарязан на шайби
1 с.л. Зехтин
70 мл Жълто вино
100 г Нарязан бекон
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 3 /7
Подправете пъдпъдъка. Излейте олиото в съда.
Стъпка 4 /7
Запържете за по 1 минута от всяка страна. Извадете пъдпъдъка от съда. Сложете бекона и лука в съда. След 2 минути излейте мазнината.
Стъпка 5 /7
Деглазирайте полепналата храна от съда с виното. Добавете бульона, пащърнака, гроздето и пъдпъдъка. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 6 мин.
Стъпка 7 /7
Редуцирайте соса, за да оплътните вкуса му. Сервирайте.