Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Ризото с артишок и песто

Оценка пет звезди (средна)

5/5 -

  • Общо време 21мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    6мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 200 г Ориз карнароли

  • 60 г Лук, ситно нарязан

  • 2 бр. Скилидка чесън, нарязана

  • 60 мл Бяло вино

  • 420 мл Зеленчуков бульон

  • 40 г Червено песто

  • 200 г Маринован артишок, нарязан

  • 40 г Бита сметана

  • 2 с.л. Пармезан

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /6

Сложете в съда 1 лъжица олио от маринатата на артишока.

Стъпка 3 /6

Сгответе лука и чесъна в марината. Добавете ориза. Разбъркайте. Добавете бялото вино.

Стъпка 4 /6

След като бялото вино се изпари, добавете бульона и пестото. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте.

Стъпка 5 /6

Време за приготвяне: 6 мин.

Стъпка 6 /6

Разбъркайте. Добавете сметаната и артишока. Сервирайте с пармезан.