Ризото с артишок и песто
- Общо време 21мин.
- 15мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
200 г Ориз карнароли
60 г Лук, ситно нарязан
2 бр. Скилидка чесън, нарязана
60 мл Бяло вино
420 мл Зеленчуков бульон
40 г Червено песто
200 г Маринован артишок, нарязан
40 г Бита сметана
2 с.л. Пармезан
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Сложете в съда 1 лъжица олио от маринатата на артишока.
Стъпка 3 /6
Сгответе лука и чесъна в марината. Добавете ориза. Разбъркайте. Добавете бялото вино.
Стъпка 4 /6
След като бялото вино се изпари, добавете бульона и пестото. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 6 мин.
Стъпка 6 /6
Разбъркайте. Добавете сметаната и артишока. Сервирайте с пармезан.