Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Ризото с гъби Пачи крак

Оценка пет звезди (средна)

5/5 -

  • Общо време 16мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    6мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 300 г Ориз Арборио за ризото

  • 90 г Шалот, ситно нарязан

  • 6 с.л. Зехтин

  • 600 мл Вода

  • 90 мл Бяло вино

  • 300 г Гъби пачи крак (нарязани на половинки)

  • 3 с.л. Маскарпоне

  • 3 с.л. Настъргано сирене пармезан

  • Сол и пипер

  • 1.5 с.л. Магданоз, нарязан

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /8

Накълцайте лукчетата шалот.

Стъпка 3 /8

Нарежете магданоза.

Стъпка 4 /8

Излейте половината олио в съда.

Стъпка 5 /8

Запържете гъбите пачи крак в олиото. Извадете ги. Долейте останалото олио и добавете ориза и шалота. Разбърквайте, докато оризът се запържи.

Стъпка 6 /8

Добавете водата, бялото вино и гъбите пачи крак. Сложете подправки.

Стъпка 7 /8

Време за приготвяне: 6 минути

Стъпка 8 /8

Добавете сиренето маскарпоне. Разбъркайте. Завършете с пармезан и магданоз.