Ризото с елда и гъби
- Общо време 24мин.
- 20мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
300 г Олющена елда
60 г Печена елда за „каша“
300 г Гъби, микс
3 бр. Шалот, нарязан
750 мл Зеленчуков бульон
3 с.л. Маскарпоне
6 с.л. Настърган пармезан
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
300г Олющена елда 60г Печена елда за „каша“ 300г Гъби, микс 3бр. Шалот, нарязан 750мл Зеленчуков бульон 3с.л. Маскарпоне 6с.л. Настърган пармезан Сол, пипер
Стъпка 2 /6
Почистете гъбите. Нарежете ги на парчета. Излейте олиото в тигана.
300г Гъби, микс
Стъпка 3 /6
Пригответе гъбите за 5 минути. Добавете лукчетата шалот. Гответе 2 минути.
300г Гъби, микс 3бр. Шалот, нарязан
Стъпка 4 /6
Добавете двата вида елда и бульона. Ако е необходимо, коригирайте овкусяването.
300г Олющена елда 750мл Зеленчуков бульон Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Добавете маскарпоне и пармезан. Разбъркайте.
3с.л. Маскарпоне 6с.л. Настърган пармезан