Салата с печени калмари, лимон и каперси
- Общо време 20мин.
- 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
500 г Калмари
1 броя Лимон
5 с.л. Зехтин
25 г Каперси
1 броя Червен лук
125 г Рукола
150 г Червена чушка
125 г Грах
Сол
Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Измийте и подсушете тялото и пипалата на калмара. Разрежете калмарите и ги поставете върху дъската за рязане с вътрешносттите нагоре. С нож начертайте решетка и нарежете на парчета от 5 до 6 см, като отрежете пипалата до същата дължина.
Стъпка 2 /4
Смесете зехтина с лимоновия сок, каперсите и половината ситно нарязан червен лук. Оваляйте калмарите в една четвърт от този сос и ги овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /4
Включете грила. Изберете програма Морски дарове и натиснете OK. След като загрее, поставете калмарите върху грила (може да се наложи да ги разделите на няколко партиди) и го затворете. Гответе, докато на дисплеят покаже „средно добре изпечено“ или докато индикаторната лампичка светне в оранжево.
Стъпка 4 /4
Смесете печените калмари с останалия сос, останалия накълцан червен лук, печената чушка на лентички и сварения грах. Сервирайте с рукола.