Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Салата с печени калмари, лимон и каперси

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 20мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 500 г Калмари

  • 1 броя Лимон

  • 5 с.л. Зехтин

  • 25 г Каперси

  • 1 броя Червен лук

  • 125 г Рукола

  • 150 г Червена чушка

  • 125 г Грах

  • Сол

  • Пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Измийте и подсушете тялото и пипалата на калмара. Разрежете калмарите и ги поставете върху дъската за рязане с вътрешносттите нагоре. С нож начертайте решетка и нарежете на парчета от 5 до 6 см, като отрежете пипалата до същата дължина.

  • 500г Калмари

Стъпка 2 /4

Смесете зехтина с лимоновия сок, каперсите и половината ситно нарязан червен лук. Оваляйте калмарите в една четвърт от този сос и ги овкусете със сол и черен пипер.

  • 1броя Лимон
  • 5с.л. Зехтин
  • 25г Каперси
  • 1броя Червен лук
  • Сол
  • Пипер

Стъпка 3 /4

Включете грила. Изберете програма Морски дарове и натиснете OK. След като загрее, поставете калмарите върху грила (може да се наложи да ги разделите на няколко партиди) и го затворете. Гответе, докато на дисплеят покаже „средно добре изпечено“ или докато индикаторната лампичка светне в оранжево.

Стъпка 4 /4

Смесете печените калмари с останалия сос, останалия накълцан червен лук, печената чушка на лентички и сварения грах. Сервирайте с рукола.

  • 125г Рукола
  • 150г Червена чушка
  • 125г Грах