Сандвич Бан ми с кюфтета
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Моркови
0.5 Краставица
5 с.л. Кафява захар
4 с.л. Оризов оцет
1 ч.л. Сол
20 cl Вода
3 скилидка Чесън
1 Лук
4 с.л. Кориандър
500 г Свинска кайма
1 с.л. Рибен сос Nuoc-mam
1 с.л. Царевично брашно
4 с.л. Срирача
1 с.л. Олио
1 Багета
8 с.л. майонеза
Аксесоари
Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Обелете морковите и краставицата и ги нарежете на тънки лентички. Сложете оризовия оцет да заври с 4/5 от кафявата захар, водата и солта. Залейте зеленчуците, разбъркайте и оставете да се мариноват, докато приготвите кюфтетата.
Стъпка 2 /4
Обелете и нарежете скилидките чесън и лука. Смесете с каймата, половината нарязан кориандър, останалата захар, рибния сос (nuoc-mâm), царевичното нишесте, една четвърт от Срирачата и олиото. Оформете 12 еднакво големи кюфтета.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. След като загрее, гриловайте кюфтетата 15 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене.
Стъпка 4 /4
Разрежете багетата на четири части и разрежете всяка от тях на две. Смесете майонезата с останалата Срирача и намажете със сместта хляба. Добавете кюфтетата, отцедените зеленчуци и кориандъра. Затворете сандвичите Banh mi и сервирайте.