Сардини със сос Чермула
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
12 Сардини
1 връзка Магданоз
1 връзка Kориандър
2 скилидка Чесън
Кора от консервиран лимон
1 ч.л. Кимион на прах
0.5 ч.л. Пушен червен пипер
11 cl Зехтин
Сок от половин лайм
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Измийте сардините и ги изчистете от вътрешностите. Намажете ги със зехтин и подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /6
Набучете сардините на дървени шишчета.
Стъпка 3 /6
Пригответе соса Чермула: Накълцайте магданоза, кориандъра, чесъна, лимоновата кора и смесете със сока от лайм, кимиона на прах, пушения червен пипер, зехтина, сол и черен пипер, докато се смесят равномерно.
Стъпка 4 /6
Поставете грил плочите и отворете OptiGrill на 180°. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете сардините върху грил плочата и гриловайте 3 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /6
Поръсете със сос Чермула.
Стъпка 6 /6
Сервира се горещо.