Свинско печено с ананас
- Общо време 2ч.
- 30мин.
Приготвяне - 1ч. 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1 Ананас
Сол, черен пипер
2 ч.л. Провансалски билки
1.8 кг Свинско печено
4 с.л. Зехтин
3 Червени чушки
2 Червен лук
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Отстранете кората на ананаса. Нарежете половината на филийки с дебелина около 5 мм. Разрежете резените отново наполовина, след което нарежете останалия ананас на кубчета. Измийте чушките, обелете лука и нарежете всички тези зеленчуци на едри кубчета с големина около 3 см.
Стъпка 2 /3
Поставете грил плочата в уреда и след това покрийте съда за готвене с хартия за печене.
Стъпка 3 /3
Овкусете месото със сол и черен пипер и го натрийте с провансалските билки. Намажете го с олио, а след това направете вдлъбнатини по горната част на месото, за да може да се вмъкнат разрязаните наполовина парчета ананас. Поставете го в съда за готвене и настройте режима ROAST MEAT (Печено месо) на 170°C. След като месото се е готвило в продължение на 30 минути, добавете зеленчуците около месото в съда, напръскайте с останалото олио, подправете със сол и черен пипер и след това продължете да готвите до приключване на програмата.