Сладко-кисели хапки от карфиол
- Общо време 55мин.
- 10мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
120 г Брашно
100 г Панко галета
4 Големи яйца
Сол, черен пипер
1 Карфиол
2 с.л. Сусамово масло
4 Нарязан чесън
2 ч.л. Нарязан джинджифил
24 cl Зеленчуков бульон
12 cl Соев сос
12 cl Оризов оцет
100 г Кафява захар
60 г Доматен сос
30 г Царевично брашно, разредено в 60 мл вода
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Вземете 3 купи. В първата купа сложете брашното, във втората - галетата, а в третата - яйцата. Разбийте яйцата с вилица. Овкусете галетата със сол и черен пипер. Нарежете карфиола на розички с еднакъв размер, за да осигурите равномерно готвене.
Стъпка 2 /5
Потопете розичките карфиол в различните купи в следния ред: брашно, след това яйца и накрая панко галета.
Стъпка 3 /5
Поставете грил плочата в уреда. Поставете хартия за печене върху грил плочата. Прехвърлете една трета от розичките карфиол върху грил плочата. Настройте програмата AIR FRY (Готвене с горещ въздух) на 200°C за 15 минути. След като се изпекат, повторете с втората и третата партида.
Стъпка 4 /5
Докато вашите хапки от карфиол се пекат, пригответе сладко-киселия сос. Сложете сусамовото олио, чесъна и джинджифила в тенджера на слаб огън. Оставете да се варят за 2 минути. След това добавете зеленчуковия бульон, соевия сос, оризовия оцет, захарта и доматения сос. Разбъркайте добре и оставете да къкри. Продължавайте да разбърквате и добавете царевичното брашно, разтворено в малко вода. Продължавайте да разбърквате на котлона и отстранете, когато сосът се сгъсти.
Стъпка 5 /5
Внимателно намажете хапките от карфиол със соса, докато се покрият напълно.