Стек от карфиол
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
0.5 бр. Глава карфиол
1 ч.л. Подправки (кимион, червен пипер и къри)
2 с.л. Зехтин
Сос:
0.5 бр. Глава лук, нарязан
1 Джинджифил, нарязан (см)
1 с.л. Доматено пюре
0.5 с.л. Царевично брашно
0.5 щипка Пушен червен пипер
10 cl Зеленчуков бульон
1 с.л. Фъстъчено масло
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
0.5бр. Глава карфиол 1ч.л. Подправки (кимион, червен пипер и къри) 2с.л. Зехтин 0.5бр. Глава лук, нарязан 1 Джинджифил, нарязан (см) 1с.л. Доматено пюре 1с.л. Фъстъчено масло
Стъпка 2 /6
Смесете подправките с 1 супена лъжица олио и намажете карфиола. Излейте олиото в тенджерата.
1ч.л. Подправки (кимион, червен пипер и къри) 2с.л. Зехтин
Стъпка 3 /6
Запържете карфиола по за 5 минути от всяка страна. Оставете ги настрани.
0.5бр. Глава карфиол 10cl Зеленчуков бульон
Стъпка 4 /6
Добавете лука и джинджифила с червения пипер. Добавете доматеното пюре и царевично брашно и излейте отгоре бульона.
0.5бр. Глава лук, нарязан 1 Джинджифил, нарязан (см) 1с.л. Доматено пюре 0.5с.л. Царевично брашно 0.5щипка Пушен червен пипер 10cl Зеленчуков бульон
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
След като се свари, добавете фъстъченото масло и оставете да се сгъсти.
1с.л. Фъстъчено масло