Стър фрай с тофу и зеленчуци
- Общо време 15мин.
- 5мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
350 г Твърдо тофу
1 бр. Броколи
2 бр. Червени люти чушки
2 бр. Моркова
3 броя Зелен лук
8 бр. Гъби
3 бр. Скилидки чесън
2 с.л. Растително масло
1 с.л. Сусамово масло
1 бр. Лимон
6 мл Соев сос
Сол
Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Подсушете тофуто с кухненска кърпа и нарежете на обикновени кубчета. Обелете и нарежете чесъна и лука. Измийте цветчетата броколи. Измийте и нарежете гъбите. Обелете и нарежете морковите.
Стъпка 2 /5
Почистете червените люти чушки, отстранете семената и ги нарежете на малки парченца.
Стъпка 3 /5
Във вашия незалепващ уок тиган TEFAL загрейте растително масло и сусамово масло на силен огън. Запържете кубчетата тофу и нарязания лют пипер, до златисто. Извадете тофуто и оставете настрана.
Стъпка 4 /5
На умерен огън леко зачервете лука, морковите, гъбите, чесъна и броколите. Гответе 6 минути. Добавете кубчетата тофу и соев сос.
Стъпка 5 /5
Оставете да се готви още няколко минути, продължете да бъркате. Поръсете с лимоновия сок. Сервирайте веднага с бял ориз или киноа. Бон апети!