Сушен ананас
- Общо време 4ч. 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 4ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 Малък пресен ананас
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Обелете старателно ананаса, като отстраните кафявите точки и запазите сърцевината. Върху дъска за рязане, с помощта на голям и остър нож, нарежете много тънки резени с дебелина около 3 мм. Поставете резените, без да се припокриват, в кошницата за пържене и в тавата за печене. Поставете кошницата за пържене във фурната на най-високата позиция. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 2 /4
Включете уреда. Стартирайте програмата Dehydrate (Сушене) на 60°C и задайте време за готвене 4 часа. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 3 /4
По средата на готвенето сменете позициите на тавата за печене и кошницата за пържене.
Стъпка 4 /4
След приключване на готвенето прехвърлете резените ананас върху хартия за печене, за да могат да се охладят.