Сьомга и брюкселско зеле
- Общо време 50мин.
- 10мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
4 Прясна или размразена сьомга
500 г Прясно брюкселско зеле
3 cl Зехтин
3 cl Лимонов сок
3 Чесън
1 с.л. Дижонска горчица
Сол, черен пипер
1 ч.л. Неутрално масло
Аксесоари
Грил решетка Разделител
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе филетата от сьомга, като ги почистите и обезкостите.
Стъпка 2 /6
Почистете и отрежете краищата на брюкселското зеле.
Стъпка 3 /6
Сложете зехтина, лимоновия сок, чесъна, горчицата, солта и пипера в купа и разбъркайте заедно, докато отгоре се появи тънък пенлив слой. Добавете половината от соса към брюкселското зеле и разбъркайте с голяма лъжица. Намажете сьомгата с останалата част от соса.
Стъпка 4 /6
Поставете уреда в режим SYNC (Синхронизиране) и изберете режим FISH (Риба) за P1 и режим VEGETABLES (Зеленчуци) за P2.
Стъпка 5 /6
Поставете грил плочата в уреда и сложете лист хартия за печене върху грила. С помощта на четка намажете с олио. Поставете разделителя. От едната страна добавете половината от брюкселското зеле. Стартирайте програмата. Когато таймерът прозвучи, добавете сьомгата и продължете готвенето.
Стъпка 6 /6
След като програмата приключи, прехвърлете сьомгата и брюкселското зеле в чиния и повторете процеса с втората партида.