Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Сьомга и брюкселско зеле

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 50мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    40мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 Прясна или размразена сьомга

  • 500 г Прясно брюкселско зеле

  • 3 cl Зехтин

  • 3 cl Лимонов сок

  • 3 Чесън

  • 1 с.л. Дижонска горчица

  • Сол, черен пипер

  • 1 ч.л. Неутрално масло

Аксесоари

  • Грил решетка
    Грил решетка
  • Разделител
    Разделител

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе филетата от сьомга, като ги почистите и обезкостите.

Стъпка 2 /6

Почистете и отрежете краищата на брюкселското зеле.

Стъпка 3 /6

Сложете зехтина, лимоновия сок, чесъна, горчицата, солта и пипера в купа и разбъркайте заедно, докато отгоре се появи тънък пенлив слой. Добавете половината от соса към брюкселското зеле и разбъркайте с голяма лъжица. Намажете сьомгата с останалата част от соса.

Стъпка 4 /6

Поставете уреда в режим SYNC (Синхронизиране) и изберете режим FISH (Риба) за P1 и режим VEGETABLES (Зеленчуци) за P2.

Стъпка 5 /6

Поставете грил плочата в уреда и сложете лист хартия за печене върху грила. С помощта на четка намажете с олио. Поставете разделителя. От едната страна добавете половината от брюкселското зеле. Стартирайте програмата. Когато таймерът прозвучи, добавете сьомгата и продължете готвенето.

  • Грил решетка
  • Разделител

Стъпка 6 /6

След като програмата приключи, прехвърлете сьомгата и брюкселското зеле в чиния и повторете процеса с втората партида.