Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Сьомга със сметанов сос и копър

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 27мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    12мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 0.5 Копър

  • 1 Нарязан на ситно бял лук

  • 3 с.л. Лимонов сок

  • Лимон

  • 1 Нарязан чесън

  • Сол, черен пипер

  • 7 cl Зехтин

  • 19 cl Лек крем фреш/ заквасена сметана

  • 6 Сьомга, по 125 г

Аксесоари

  • Грил решетка
    Грил решетка

Приготвяне

Стъпка 1 /3

Сложете копъра, пролетния лук, сока и кората на един лимон, чесъна и половината от солта и пипера (по 1 чаена лъжичка) в блендер. Блендирайте, докато се накълцат на ситно. Докато блендерът работи, бавно налейте олиото, докато сместа стане гладка. Разделете сместа на две части. Смесете едната половина със сметаната, след което оставете настрана. Овкусете сьомгата с останалата сол и черен пипер, след което я намажете с другата половина от соса с копър.

Стъпка 2 /3

Поставете грил плочата в уреда и подредете филетата сьомга в купата. Настройте да се пече в режим FISH (Риба) на 170°C за 12 минути. Ако разполагате с уред Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, поставете сьомгата върху грил плочата и я плъзнете върху средния рафт на вашия уред Easy Fry Oven & Grill, с тавичката за оттичане в долната част. Настройте да готвите в режим FISH (Риба) при 170°C за 12 минути.

Стъпка 3 /3

Сервирайте сьомгата с остатъка от соса, който сте оставили настрана.