Телешка яхния с мисо
- Общо време 1ч. 15мин.
- 20мин.
Приготвяне - 55мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
500 г Телешко за задушаване (врат, джолан, пола, плешка)
300 мл Супа мисо
1 бр. Глава лук
10 г Пресен джинджифил
250 г Бобени кълнове
1 бр. Стрък лимонена трева
400 г Оризова юфка
1 с.л. Пресен кориандър
1 с.л. Прясна мента
1 с.л. Растително масло
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
500г Телешко за задушаване (врат, джолан, пола, плешка) 300мл Супа мисо 1бр. Глава лук 10г Пресен джинджифил 250г Бобени кълнове 1бр. Стрък лимонена трева 400г Оризова юфка 1с.л. Пресен кориандър 1с.л. Прясна мента 1с.л. Растително масло
Стъпка 2 /8
Обелете лука и го нарежете на тънки резенчета.
1бр. Глава лук
Стъпка 3 /8
Измийте и нарежете на ситно прясната мента.
1с.л. Прясна мента
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в съда.
1с.л. Растително масло
Стъпка 5 /8
Затоплете олиото. Добавете бобените кълнове. Сотирайте ги. Извадете месото.
500г Телешко за задушаване (врат, джолан, пола, плешка) 250г Бобени кълнове
Стъпка 6 /8
Добавете в съда всички останали съставки без подправките и юфката.
300мл Супа мисо 1бр. Глава лук 10г Пресен джинджифил 1бр. Стрък лимонена трева
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Добавете юфката, подправките и бобените кълнове. Изчакайте 5 минути. Сервирайте.
250г Бобени кълнове 400г Оризова юфка 1с.л. Пресен кориандър