Меки енчилади с телешка кайма
- Общо време 3ч. 33мин.
- 25мин.
Приготвяне - 3ч. 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
0.5 Нарязан лук
0.5 кубче 1 см
1 с.л. Неутрална мазнина
200 г Телешка кайма
1 с.л. Подправки за чили
170 г Отцеден, сварен червен боб
50 г Доматено пюре
4 Пшеничени тортилени питки
200 г Готов доматен сос
60 г Настърган чедър
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /8
Нарежете лука.
Стъпка 3 /8
Запържете лука и чушката в мазнината за 5 минути.
Стъпка 4 /8
Добавете каймата, подправките и солта. Запържете за 3 минути.
Стъпка 5 /8
Добавете червения боб и доматеното пюре. Напълнете тортилите и ги навийте. Изсипете 100 г доматен сос в купата.
Стъпка 6 /8
Поставете тортилите с отворената част надолу. Добавете останалата част от доматения сос върху тортилите. Поръсете с чедър.
Стъпка 7 /8
Включете програма „Готвене на ниска температура“
Стъпка 8 /8
Сервирайте горещо.