Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Фермерски хляб

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 3ч. 55мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    35мин.
  • Охлаждане
    3ч.

Съставки

6 порции

  • 8 г Суха хлебна мая (2 чаени лъжички)

  • 30 cl Топла вода

  • 100 г Специално брашно за хляб с квас

  • 400 г Брашно за сладкиши

  • 6 г Фина сол

Приготвяне

Стъпка 1 /6

В малка купа смесете маята с малко топла вода. Разбъркайте и оставете да престои 5 минути.

  • 8г Суха хлебна мая (2 чаени лъжички)
  • 30cl Топла вода

Стъпка 2 /6

Поставете брашното и солта в купата на кухненски робот, снабден с кука, и разбъркайте. Постепенно добавете сместа от вода и мая, след което месете в продължение на 5 минути на средна скорост. Отстранете куката. Покрийте тестото с кърпа и го оставете да втаса в продължение на 2 часа на стайна температура.

  • 100г Специално брашно за хляб с квас
  • 400г Брашно за сладкиши
  • 6г Фина сол

Стъпка 3 /6

Върху леко набрашнена работна повърхност притиснете силно тестото с дланта си, като го избутвате, преди да го сгънете към себе си. Повторете същия процес 8 пъти подред, за да премахнете въздуха и постепенно да омекотите тестото.

Стъпка 4 /6

Посипете леко с брашно формата и поставете тестото в нея. Поставете формата върху решетката за печене. Поставете решетката за печене на най-ниската позиция на изключената фурна и оставете тестото да втаса в продължение на 1 час.

Стъпка 5 /6

Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за печене 35 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 6 /6

След като ги извадите от фурната, оставете ги да изстинат върху решетка.