Хрупкави скариди
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 яйца
Сол, черен пипер
90 г пшенично брашно
3 с.л. къри на прах
90 г царевично брашно
380 г обелени скариди
1 с.л. олио
Аксесоари
Вградена грил- плоча
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките за покритието с галета: разбийте яйцето с щипка сол и черен пипер в купа. Сложете пшеничното брашно и кърито на прах в друга купа, а царевичното брашно - в трета купа.
Стъпка 2 /4
Потопете скаридите в различните купи в следния ред: първо в кърито на прах и брашното, след това в яйцата и накрая в царевичното брашно. Изтръскайте излишното количество от скаридите преди всяка различна купа, за да се избегне капене.
Стъпка 3 /4
Поставете грил плочата в купата, след което сложете панираните скариди в купата на уреда и ги поръсете със зехтин.
Стъпка 4 /4
Уред с автоматични програми: Гответе в режим FISH (Риба) при 170°C за 5 минути. Обърнете скаридите и гответе в продължение на още 5 минути. Уред с механичен термостат 2 в 1: Гответе на 170°C за 5 минути, след това обърнете скаридите и гответе още 5 минути.