Чеснов хляб
- Общо време 1ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 40мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
150 г Вода
1 с.л. Пудра захар
1 саше Суха мая за печене
250 г Специално брашно за сладкиши
40 г Зехтин
5 г Фина сол
1 с.л. Магданоз
2 скилидка Чесън
20 г Настърган пармезан
1 ч.л. Сол “цвете на солта”
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /10
Смесете водата, захарта и маята в подходящ съд. Оставете да престои 5 минути.
Стъпка 3 /10
Поставете брашното, сместа от вода/захар/мая, половината от зехтина, половината от чесъна, солта и магданоза в подходящ съд. Омесете за 3 минути.
Стъпка 4 /10
Тестото ще остане малко лепкаво. Поставете тестото в леко набрашнена купа.
Стъпка 5 /10
Оставете тестото да втаса.
Стъпка 6 /10
Върху набрашнена маса направете от тестото 8 блата. Оформете топчета с тегло 40 г.
Стъпка 7 /10
Намажете леко купата с зехтин и поставете топчетата вътре.
Стъпка 8 /10
Поръсете топчетата с пармезан, фльор де сел и другата половина от чесъна. Намажете ги с останалото зехтин.
Стъпка 9 /10
Печене на хляб/бриош.
Стъпка 10 /10
Извадете с помощта на шпатула и оставете да изстине върху решетка.