Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Чили кон карне

ratings.4.9

4.9/5 -

  • Общо време 20мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 700 г Телешка кайма

  • 300 г Нарязан лук

  • 3 бр. Скилидка чесън, счукана

  • 600 г Домати на кубчета от консерва

  • 600 г Червен боб от консерва

  • 3 ч.л. Чили на прах

  • 3 ч.л. Млян кимион

  • 2 бр. Кубче телешки бульон

  • 300 мл Червено вино

  • 2 с.л. Доматено пюре

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Подгответе съставките

  • 700г Телешка кайма
  • 300г Нарязан лук
  • 3бр. Скилидка чесън, счукана
  • 600г Домати на кубчета от консерва
  • 600г Червен боб от консерва
  • 3ч.л. Чили на прах
  • 3ч.л. Млян кимион
  • 2бр. Кубче телешки бульон
  • 300мл Червено вино
  • 2с.л. Доматено пюре

Стъпка 2 /8

Нарежете лука на дребно.

  • 300г Нарязан лук

Стъпка 3 /8

Счукайте чесъна.

  • 3бр. Скилидка чесън, счукана

Стъпка 4 /8

Добавете каймата, наситнения лук и чесъна в купата.

  • 700г Телешка кайма
  • 300г Нарязан лук
  • 3бр. Скилидка чесън, счукана

Стъпка 5 /8

Запечатайте каймата, лука и чесъна, докато месото промени цвета си. Раздробете бучиците, ако има такива.

  • 700г Телешка кайма
  • 300г Нарязан лук
  • 3бр. Скилидка чесън, счукана

Стъпка 6 /8

Добавете останалите съставки. Подправете на вкус. Разбъркайте добре.

  • 600г Домати на кубчета от консерва
  • 600г Червен боб от консерва
  • 3ч.л. Чили на прах
  • 3ч.л. Млян кимион
  • 2бр. Кубче телешки бульон
  • 300мл Червено вино
  • 2с.л. Доматено пюре

Стъпка 7 /8

Готвене под налягане

Стъпка 8 /8

Сервирайте с бял ориз!