Чили кон карне
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
700 г Телешка кайма
300 г Нарязан лук
3 бр. Скилидка чесън, счукана
600 г Домати на кубчета от консерва
600 г Червен боб от консерва
3 ч.л. Чили на прах
3 ч.л. Млян кимион
2 бр. Кубче телешки бульон
300 мл Червено вино
2 с.л. Доматено пюре
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Подгответе съставките
700г Телешка кайма 300г Нарязан лук 3бр. Скилидка чесън, счукана 600г Домати на кубчета от консерва 600г Червен боб от консерва 3ч.л. Чили на прах 3ч.л. Млян кимион 2бр. Кубче телешки бульон 300мл Червено вино 2с.л. Доматено пюре
Стъпка 2 /8
Нарежете лука на дребно.
300г Нарязан лук
Стъпка 3 /8
Счукайте чесъна.
3бр. Скилидка чесън, счукана
Стъпка 4 /8
Добавете каймата, наситнения лук и чесъна в купата.
700г Телешка кайма 300г Нарязан лук 3бр. Скилидка чесън, счукана
Стъпка 5 /8
Запечатайте каймата, лука и чесъна, докато месото промени цвета си. Раздробете бучиците, ако има такива.
700г Телешка кайма 300г Нарязан лук 3бр. Скилидка чесън, счукана
Стъпка 6 /8
Добавете останалите съставки. Подправете на вкус. Разбъркайте добре.
600г Домати на кубчета от консерва 600г Червен боб от консерва 3ч.л. Чили на прах 3ч.л. Млян кимион 2бр. Кубче телешки бульон 300мл Червено вино 2с.л. Доматено пюре
Стъпка 7 /8
Готвене под налягане
Стъпка 8 /8
Сервирайте с бял ориз!