Шишчета с ананас и скариди в масло с мед и чесън
- Общо време 21мин.
- 15мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
750 г Ананас (половин ананас)
600 г Сурови обелени скариди с опашка (36 скариди)
6 скилидка Чесън
45 г Разтопено масло
120 г Течен мед
3 с.л. Соев сос
1 ч.л. чили на люспи (по желание)
3 с.л. наклъцан кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Обелете ананаса, нарежете го на шайби, дебели около 2 см и нарежете всяка от тях на 8 парчета. Пригответе по 2 шишчета на човек, като редувате 3 скариди с 3 парченца ананас на всяко шишче.
Стъпка 2 /4
Обелете и накълцайте скилидките чесън. Смесете ги с разтопеното масло, меда, соевия сос и червения пипер. Оваляйте шишчетата в сместа.
Стъпка 3 /4
Отворете вашия OptiGrill в позиция "Барбекю". Завъртете копчето отстрани на позиция 3. След завършване на предварителното загряване, изпечете шишчетата на грила за 6 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене.
Стъпка 4 /4
Поръсете с накълцания кориандър и сервирайте.