Шоколадови суфлета
- Общо време 27мин.
- 10мин.
Приготвяне - 17мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
10 г Масло
20 г Пудра захар
200 г Черен шоколад за готвене
60 г Масло
4 Яйца
50 г Пудра захар
1 щипка Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Намажете с масло вътрешността на формите за суфле и ги поръсете със захар. Леко потупайте формите, обърнати надолу върху дъска, за да отстраните излишната захар. Поставете формите в хладилника, докато приготвяте сладкишите.
Стъпка 2 /9
Начупете шоколада на парчета и го сложете в купа. Добавете маслото. Разтопете го в микровълновата фурна и разбъркайте, за да получите гладка и еднородна текстура.
Стъпка 3 /9
Отделете белтъците от жълтъците. Поставете белтъците в купа за смесване. Оставете жълтъците настрана в малка купа.
Стъпка 4 /9
Загрейте фурната. Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за готвене 5 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 5 /9
Междувременно с помощта на електрически миксер разбийте белтъците до твърдост. Когато станат пухкави, добавете солта, като продължавате да разбивате. След като се стегнат, изсипете захарта на непрекъсната струя, докато разбивате.
Стъпка 6 /9
Добавете жълтъците в купата, съдържаща шоколадово-маслената смес, и разбъркайте енергично, за да получите гладка текстура. Внимателно сложете белтъците с помощта на шпатула.
Стъпка 7 /9
Изсипете тестото във формите и ги поставете в тавата за печене. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 8 /9
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за печене 17 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 9 /9
Сервирайте веднага. Поднесете със салата от сезонни плодове или бита сметана.