Яйчен крем
- Общо време 12ч. 38мин.
- 20мин.
Приготвяне - 18мин.
Приготвяне - 12ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 мл Пълномаслено мляко
4 бр. Яйце
30 г Кафява захар
100 мл Кленов сироп
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
400мл Пълномаслено мляко 4бр. Яйце 30г Кафява захар 100мл Кленов сироп
Стъпка 2 /6
Разбийте яйцата и захарта в салатна купа. Излейте сиропа във формата за кекс.
4бр. Яйце 30г Кафява захар
Стъпка 3 /6
Подгрейте млякото, докато кипне. Добавете млякото към сместа от яйца и захар.
400мл Пълномаслено мляко
Стъпка 4 /6
Изсипете сместа върху кленовия сироп. Покрийте формата с оп. фолио и я поставете в кошничката, а нея в съда с 200мл вода.
100мл Кленов сироп
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
Отстранете фолиото и оставете в хладилника за 12 часа. Отстранете внимателно формата.