Яйчен крем
Tefal
Рецепта на Tefal

Яйчен крем

ratings.0

-/5

  • Общо време 12ч. 38мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    18мин.
  • Охлаждане
    12ч.

Съставки

4 порции

  • 400 мл Пълномаслено мляко

  • 4 бр. Яйце

  • 30 г Кафява захар

  • 100 мл Кленов сироп

  • 200 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 400мл Пълномаслено мляко
  • 4бр. Яйце
  • 30г Кафява захар
  • 100мл Кленов сироп

Стъпка 2 /6

Разбийте яйцата и захарта в салатна купа. Излейте сиропа във формата за кекс.

  • 4бр. Яйце
  • 30г Кафява захар

Стъпка 3 /6

Подгрейте млякото, докато кипне. Добавете млякото към сместа от яйца и захар.

  • 400мл Пълномаслено мляко

Стъпка 4 /6

Изсипете сместа върху кленовия сироп. Покрийте формата с оп. фолио и я поставете в кошничката, а нея в съда с 200мл вода.

  • 100мл Кленов сироп

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане

Стъпка 6 /6

Отстранете фолиото и оставете в хладилника за 12 часа. Отстранете внимателно формата.